Isnin, Mei 31, 2010

Peduli Palestine: Terus dan terus berdo`a !!


 بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamu`alaikum..w.b.t

Di sini ana ingin menyeru kepada seluruh kaum muslimin dan muslimat, agar sentiasa berdo`a kepada Allah, solat hajat, dan memberi bantuan sedaya yang mampu. Keadaan sangat kritikal di Gaza, ana berharap agar ramai2 bangun qiamullail berdoa agar Allah memberi kemudahan, keamanan, perlindungan kepada mereka di Gaza khas juga buat peserta2 konvoi misi keamanan. Ana ingin peringatkan supaya jangan pernah berhenti berdo`a dan mengharap pertolongan daripada Allah sesungguhnya Allah pasti akan menolong hamba-hamba-Nya yang beriman dan bersabar.
Ana baru mendengar berita sebentar tadi bahawa seramai 20 orang atau lebih telah maut dan mangsa2 masih belum dikenalpasti. 6 buah kapal konvoi dirampas oleh Israel. Israel menyerang kapal konvoi dengan menaiki helikopter pada pukul 10.30 pagi di perairan antarabangsa. Kebanyakkan mangsa2 yang cedera semakin kritikal, hal ini mungkin akan menyebabkan jumlah aktivis yang maut meningkat.

Ayuh kita bangkit beramai-ramai bersatu menentang, mengutuk dan membantah kekejaman Israel. Hamas telah mengisytiharkan Hari Kebebasan Gaza. Bersatulah untuk membebaskan bumi Gaza daripada terus menjadi hamba kezaliman Zionis.


Footage of Israeli attacks on Mavi Marmara

On board Gaza's Freedom FlotillaTiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Akhirul Kalam...